Identitetskränkande och frihetstänkande.

Jag tänker mycket på begreppet identitet, vad vi väljer att identifiera oss med i våra tankar. Mycket av yttre jag har bytt skepnad. Räls av, en sax låg i rummet och håret föll av. Det händer ju alla fall något. "Spela inte på varenda känsla Hanna" men känslor behöver ibland spelas på fastän de sitter i det yttre lagret av det innersta i mig. Spela på och fela på. Att fela är att leva, att fela är att göra rätt. Hela 40 cm rök i vilket fall med en motstridig pojkvän till hjälp. Hårsvallet på golvet fick mig att skratta. Jag förstår inte hur jag kunde ha så jävla långt hår förut utan att se det själv. Långt hela mitt liv och sax är ett roligt tidsfördriv. Förändring är kul, förändring behövs. Nästa: tatueringsmaskinen. Min bästa vän frågade mig hur det kändes, liksom i mig, om min identitet kändes förändrad efter en ny frisyr och hon fick svaret lite granna. Jag känner mig mer jag. Och mer som en bandmedlem i ett kasst 90-tals pojkband.
 
Jag har levt rövare i Lund förra helgen på min första riktiga bal, Skamskolans räknades aldrig. Det var fint att få se sin bror som inte ens har kunnat plocka upp en strumpa från sin golv här hemma i Göteborg planera en bal för 700 personer. Så handlingsförlamad kanske han inte är trots allt, bara som jag en levande tidsoptimist. Men han klarade det, han fick ihop det och jag älskar honom. Satt som en full, stolt liten syster. Dagen efter vaknade jag upp med blåmärken över hela benen utan att minnas hur de hamnade där. Jag som aldrig lyckas få blåmärken hur mycket jag än velat. Blåmärken är coolt, näsblod och att svimma också för jag har aldrig lyckats få det heller. Varför tycker män inte då att det är coolt med mens!? Era jävlar. Det lyckas ju aldrig ni få till.
 
Fick en insikt här om dagen om att jag är en missbrukspersonlighet också, känns sådär. Lyssnade på en brud i P3 som jobbar med människor som har allvarliga missbruksproblem. Hon sa att det alltid börjar med sockerberoende, sen övergår i tidig ålder till rökning, sen något tyngre osv osv. Jobbig insikt, hälsosam insikt och livsviktig av all vikt. Var snäll mot din kropp du ska leva med den hela livet. Istället för att svälta sig och älta dig mättar jag hjärtat med sånt som inte förstör det. Lättar på hjärtat så att ingent förgör det.
 
Ett nytt ord i mitt Hanxikon (som Slebbe har valt att döpa det till) är ordet: hävdig.
Hävdig; helt enkelt när en person behöver hävda sig angående någonting.
Riktigt användbart! Alicia och jag har i vimlande vinfyllor bestämt oss för att göra ett eget lexikon också. Men det kommer säkert aldrig bli av som resten av våra 100 ideér. Eller så kanske det blir en sida långt, som allt annat jag skriver.
 
Frihetsberövande och skit som är berörande.
Skit som är bedövande tills det blir sövande.
 
I övrigt vet jag var jag lägger det mesta av min identitet: i Jesus, vid korset. Imorgon ska han uppstå, för dig, för mig, för oss alla. Åh vad vi är älskade.
 
En bild som kanske inte hör hit eller så gör den det för mina rökfria dagar är nu mera 86.
Upp